Ventilatie

Het ventileren van een ruimte in bijvoorbeeld het huis of bedrijfspand is van groot belang om de luchtkwaliteit te waarborgen en verontreiniging te voorkomen. Ventileren is niets anders dan het verversen van de lucht die aanwezig is in een bepaalde ruimte. Ongeacht welke ruimte in huis of bedrijf het betreft de lucht die in een ruimte aanwezig is verontreinigd. Door hier mechanische ventilatie te plaatsen bent u zeker van verse lucht in een ruimte en voorkomt u dat er vervuilde lucht circuleert in een ruimte.

Mechanische ventilatie

Voor druk bezochte ruimtes is het van groot belang dat de luchtkwaliteit gewaarborgd is, immers kunt u zich het niet veroorloven dat door de luchtkwaliteit mensen ziek of onwel worden. Wij als ventilatie specialist kunnen u adviseren op het gebied van luchtkwaliteit en mechanische ventilatie.

Waarborg de luchtkwaliteit en laat een erkend installatiebedrijf u adviseren.

Warmte Terug Winning (WTW)

Als vooruitstrevend installatiebedrijf zijn we bij Romijn Installatietechniek constant bezig met innovatieve, duurzame oplossingen, met name op het gebied van energiebesparing. Wat dacht u bijvoorbeeld van WTW, oftewel Warmte Terug Winning?

Een WTW-systeem zorgt ervoor dat oude lucht uit de woning wordt gezogen, terwijl er tegelijkertijd frisse lucht naar binnen wordt geblazen. Maar het doet meer dan een conventioneel ventilatiesysteem. Een WTW-systeem bestaat uit een netwerk van kanalen waarin warme en koude luchtstromen dicht langs elkaar heen gevoerd worden. Dankzij een warmtewisselaar, die de warmte van afgevoerde lucht overbrengt op de toegevoerde buitenlucht, kunnen de verschillen in temperatuur benut worden om warmteoverdracht mogelijk te maken en de woning te verwarmen.

Een WTW-systeem levert een hoog rendement, en u bent verzekerd van een optimaal binnenklimaat met een constante toevoer van verse lucht. En omdat de aangevoerde lucht wordt gezuiverd met behulp van speciale luchtfilters, is een WTW-systeem zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. U zult merken dat uw klachten snel zullen verminderen!